Nu när allting börjar lugna ner sig

by Durmer 9. februari 2009 20:32
Så där, nu när allting börjar lugna ner sig så kanske det är läge att förklara lite. Har ju varit en del debatterande här på bloggen i dag. Och dom flesta har väldigt bra synpunkter - oavsett om man tycker att det är puckat att lägga en till festival veckan efter Hultsfred eller om man anser att det här kommer bli värsta grymma grejen.

Så här är det - vi arrangerar ju Hultsfred. Och dom datumen spikade vi ganska tidigt. Sen kom AEG Live och frågade om vi ens hade möjlighet att göra en sån grej som Sonisphere. Givetvis blev vi sugna på att göra det.

Så vi arrangerar Hultsfred och hjälper AEG Live, som arrangerar Sonisphere, att genomföra Sonisphere.

I vilket fall som helst så hade det så klart varit smartast och mest lönsamt för vår del att lägga Sonisphere en annan helg som inte ligger lika nära Hultsfred 09. Men det var den här helgen och ingen annan helg som gällde. Inget utrymme för nåt annat.

Och det passar oss egentligen inte så dåligt.

Nu kan vi ju:
A) Erbjuda dom Hultsfredsbesökare som har råd/tid/ork en superfet bonus.
B) Göra Sonisphere på ett område som till stor del redan är uppbyggt.

Alternativen för vår del hade varit:
A) Att Sonisphere inte hade kommit till Sverige.
B) Att Sonisphere hade hamnat nån annanstans i Sverige - en vecka efter Hultsfred 09.

Och inget av dom alternativen kändes roliga/bra/taktiska.

Vi vet inte riktigt hur Sonisphere kommer påverka Hultsfred 09. Men vi tror och hoppas att det inte kommer påverka så mycket - annat än positivt för dom som går på bägge.

Och vi hade inte haft vare sig råd eller möjlighet att boka in dom band som kommer till Sonisphere Hultsfred 09.

Däremot - om vi hade vetat om att Sonisphere skulle bli av innan årets biljettsläpp till Hultsfred 09, så hade vi så klart tagit hänsyn till det då. Men Sonisphere i Hultsfred blev klart ganska nyligt. Så det vi kan göra är att se över huruvida vi kan göra det här till två riktigt schyssta, sammanhängande festivalveckor med allt vad det innebär. Underlätta för publiken helt enkelt.

Vi på Rockparty har kanske inte en historia av att vara jordens mest genomtänkta strateger. Vi handlar med hjärtat. Och det här var en alldeles för rolig grej för att inte hoppa på tåget och se vart det tar oss.

Men ni ska veta en sak - och den är väldigt viktig - för oss är Hultsfredsfestivalen alltid Prio #1. Allt annat som vi gör och är med på är en bonus till Hultsfred.

Så från och med i morgon är det fullt fokus på Hultsfred 09.

Jag hoppas alla inser att vi inte gör det här för att vara taskiga någon. Ett av alternativen var som sagt att Sonisphere inte alls hade kommit till Sverige. Och kan vi bidra till att Metallica-fansen får ytterligare en chans att se bandet så vill vi göra det.

Just nu värderat 3.5 av 6 människor

  • Currently 3,5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Tags: , , ,

Kommentarer

Kommentarer är stängt

Powered by BlogEngine.NET 1.4.5.0
Theme by Mads Kristensen

Vi som skriver

RecentComments

Comment RSS